Seth Godin- Tribes

Arkadaşım İsmail Haznedar'dan Seth Godin'in Tribes kitabını almıştım.
Slan'a düşmesi dışında çok güzel gaz kitabı. Hakaten bir projeye niyetlendiğinde al oku, projeye girişirsin kitabı.


Bir çok güzel fikir ama dediğim gibi asıl gaz veriyor.

Bu kel arkadaş hakkaten tribe yaratma konusunda doğru noktalara basıyor. En çok vurguladığı statüskoyu yenmek ve fark yaratıp atılım yapmayı sağlamak.

Bu konuda şöyle düşündüm, statüsko ve yapılagelenlerin tekrar edilerek yapılması, yani bir nevi know how, bize daha az düşünme ve tüm gidilebilecek alternatif yollardan değil de daha önce başarıya kesin ulaşmış yoldan gidilmesi. Şimdi kesin bir yol varken neden ve nasıl alternatifleri araştıramak lazım.

Demekki aslında çok özel koşullardan bahsediyor, kendisini genel bir kalıba sokmak yerine sadece gazı veriyor. Siz okuyucu olarak kendinize göre yorumluyorsunuz.

Beş paranız yoksa, iş kurmak için çırpınıyorsanız, kitap devam et, başkalarını takma, başaramazsın diyenleri takma, çok çalış diyor. İş yerinde işi farklı yapma yolu görüyosan sana müdür olmak ile lider olmak arasında seçim yapma zorululuğu getiriyor ve aklındakileri uygulamak için gaz veriyor. Bedel aslında ne kadar az :  lafa söze gelmek. Ve büyük bir endüstirinin tepesindeki milyar olarlık adama da diyorki bigün endüstri baş aşağı olacak, o an geldiğinde sen değişime hazır olacak mısın?

Baş ucu kavramına inanmam, bu kitap iş/proje/sektör değişimlerinde, girişimlerinde 2~3 günde bitirilecek güzel fikirler ve sağlam gaz veren bir kitap olarak baş ucunda durmalı (proje muroje yapmayıp uyuzlanıyorsanız bence de bi tarafta o zamanı bekleyebilir (bu arada bu deiğime karşı şimdi değilse ne zaman makalesi de var :D )).